Behåll lönen även om du mister arbetet

För någon vecka sedan kom nya varsel om uppsägningar hos Volvo och det är tuffa tider för många storföretag både i och utanför Sverige. Som vanlig arbetstagare är makten att påverka begränsad, däremot kan facket till viss verka för begränsade neddragningar. I Volvos fall har motståndskampen tyvärr inte varit speciellt lyckosam och nu står det alltså klart att omkring 4000 anställda måste gå.

Lyckligtvis för fackförbund sin kamp för arbetare på fler fronter. Den idag kanske mest efterfrågade tjänsten är Inkomstförsäkringen. En inkomstförsäkring skyddar din lön även om du blir av med arbetet. Utan en sådan försäkring får du enbart arbetslöshetsersättning förutsatt att du är medlem av en akassa. Den maximala ersättningen du kan få från akassan är 680 kr per dag, vilket för många i praktiken innebär det en drastisk sänkning i levnadsstandard.  Med inkomstförsäkring får du istället upp till 80% av din ursprungliga inkomst!

Hos en del fackförbund ingår inkomstförsäkring i medlemsavgiften hos andra är det en valbar tilläggstjänst. Det finns även privata alternativ för den som ej vill gå med i facket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: