Någon som alltid ställer upp!

Vem kan man egentligen lita på? Vem finns där när man verkligen behöver hjälp? När kalla vindar börjar blåsa, känner man sig ofta väldigt ensam. Låt fackförbund vara en trygg axel som du kan luta dig  mot. Som fackmedlem är du aldrig ensam. Vid svårlösta situationer, konflikter eller tillfällen där du bara behöver någon att prata med kan organisationen backa dig.

Själv har jag fått mycket hjälp genom åren. Under mitt andra år som brevbärare fick jag problem på min avdelning. Efter ungefär ett halvår hade vi hamnat i en låst situation som gjorde mitt dagliga arbete till ett helvete. Under dessa 6 månader hade jag envisats med att försöka fixa problemet själv. Men ensam är inte stark. Jag blev allt mer nedbruten mentalt och var nära på att sjukskriva mig. Så kom vändningen när jag tog kontakt med arbetsplatsens fackförbund i anslutning till en jobbmässa.

3 månader senare var situationen löst och det var en sann befrielse. Facket såg till att hjälpa mig när jag hade det som svårast och det är jag evigt tacksam för. Nu vet jag att det tyvärr inte alltid fungerar på detta vis. Det finns massor med skräckhistorier om hur folk blivit avvisade när de i sin förtvivlan sökt sig till fackförbund. Det är illa, men inget här i världen är prefekt och hur bra arbetstagarorganisationerna fungerar beror i grund och botten på vilka människor som engagerar sig i dem.

Låt facket vara din kompis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: